Edunvalvonta

Saat meiltä apua edun­valvontaa koskevissa kysymyksissä

Varaa aika »

Edunvalvonta

Kun henkilö ei itse ole enää kykenevä hoitamaan omia asioitaan, tulee kysymykseen edunvalvojan määrääminen. Edunvalvojan määrääminen on viimesijainen keino järjestää asioiden hoito. Edunvalvojan määrääminen siis edellyttää, että apua tarvitsevan henkilön asiat eivät tule asianmukaisesti hoidetuiksi muulla tavoin.

Edunvalvojana voi toimia esimerkiksi joku luotettava läheinen. Edunvalvojan tulee olla tehtävään sopiva ja antaa tehtävään suostumuksensa. Edunvalvoja voidaan määrätä tehtävään joko toistaiseksi tai tietyksi ajaksi.

Edunvalvojan sijaisen määrääminen alaikäiselle lapselle

Käräjäoikeus voi hakemuksesta määrätä esimerkiksi alaikäiselle lapselle edunvalvojan sijaisen silloin, kun lapsen huoltaja on esteellinen toimimaan lapsen edunvalvojana yksittäisessä tilanteessa. Tyypillisesti tilanteissa on kyse siitä, että lapsen huoltajaa epäillään lapseen kohdistuneesta rikoksesta tai lapsi on perillisenä kuolinpesässä, jossa hänen huoltajansa on myös osakas. 

Toimimme edunvalvojan sijaisena erilaisissa asioissa. Vankkaa kokemusta meillä on esimerkiksi rikosasioissa, joissa lapsen etua asianomistajana tulee valvoa ja esittää vaatimuksia vahingonkorvauksista tai kuolinpesissä, jos osakkaana on alaikäinen. 

Edunvalvonta on eri asia kuin edunvalvontavaltuutus. Lue edunvalvontavaltuutuksesta asiakirjat-sivulta.

 

Ota yhteyttä »

Ilmainen alkuneuvottelu

Meillä alkuneuvottelu (15 min) on MAKSUTONTA. Neuvottelusta ei peritä palkkiota, mikäli se ei johda toimeksiantoon. Voit ottaa meihin helposti yhteyttä esimerkiksi oheisella lomakkeella ja palaamme asiaasi viipymättä. Olemme luottamuksesi arvoisia. Kiitos!

 
Sivukartta